top of page

Kaip atsikėlus ryte jaustis energingai ? Vakaro ritualai

Kiekviena diena prasideda nuo vakaro. Kaip pasiklosi, taip ir išsimiegosi ! Dažnai žmonės atsibudę ryte skundžiasi, kad blogai miegojo ar atsibudo neturintys energijos ar pavargę. Ką daryti, kad pagerinti savo miego kokybę ir atsibusti žvaliam ir pilnam energijos ?

Savo rytą pradėkite planuoti nuo vakaro. Vakare rekomenduojame atsipalaiduoti, paleisti vidines įtampas, medituoti. Puikiai tiks Reiki seansas sau, kuris ne tik atpalaiduos, bet ir padės transformuoti neigiamas energijas į teigiamas, pagerins emocinę, mentalinę ir dvasines būsenas, leis paleisti susikaupusius per dieną rūpesčius. Reiki seansas puikiai atpalaiduoja ir nuramina centrinę nervų sistemą, nuima stresą, nuovargį, gerina miego kokybę. Energija pirmiausia pasieks Jūsų energetinius sluoksnius, o po to užpildys kiekvieną sistemą, organus ir ląsteles. Seansas gali trukti 30-60 min.

Pakeisti vidinę būseną Jums padės meditacija. Tai puikus būdas skirti laiką sau ir nukreipti energiją iš išorinio pasaulio į vidinį. Dienos bėgyje dažnai išsibarstome, skubame, lekiame. O vakare meditacija padės Jums vėl pajausti save, savo vidinę būseną čia ir dabar. Pajausti savo kūną ir kvėpavimą. Susijungti su savuoju Aš.

Labai svarbu, kad meditacijos metu Jums niekas netrukdytų. Meditacijos gali būti skirtingos, pagal pasirinktą tematiką. Gal Jūs norėsite aštrios dzen budistinės Gašo meditacijos, o gal norėsite meditacijos su meditacijų mokytojo balso vedimu ? Tokiu atveju rekomenduojame mūsų meditaciją “Atsipalaidavimas” arba “Meilė ir Šviesa”. Galima klausyti atskirai arba vieną po kitos ramioje aplinkoje. Jos ne tik padės atsipalaiduoti, bet ir įeiti į meditacinę būseną, prisipildyti aukščiausiomis energijomis. Paruoškite aplinką, uždekite žvakę, įsitaisykite patogiai, užmerkite akis, ramiai įkvėpkite ir iškvėpkite, nuraminkite protą, atsipalaiduokite. Atsipalaidavimo būseną pagerins natūralus levandų eterinis aliejus. Kurį galite naudoti tiesiogiai ant kūno ir užtepti kelis lašelius ar įlašinti į aromaterapinę lempą.

Nepamirškite išjungti telefono garsą, kuris gali suskambėti netikėčiausiu metu. Rekomenduojame 2 val. Iki miego nesinaudoti kompiuteriu ir nenaršyti telefone Facebook ar Instagram. Geriau paskaitykite tikrą knygą ar ramiai peržvelkite dienos įvykius.

Kad Jūsų organizmas jaustųsi gerai ryte, nevalgykite vėlai vakare. Stenkitės, kad Jūsų paskutinė vakarienė būtų apie 18 val. Iš vakaro pasiruoškite stiklinę vandens ir pasistatykite prie lovos. Kad atsibudę ryte, mažais gurkšneliais sumaišydami su seilėmis, išgertumėte stiklinę vandens.

Nesėdėkite ilgai priešais televizorių ir nežiūrėkite negatyvių filmų, kurie neigiamai veikia Jūsų energetinę sistemą ir vidinę būseną. Stenkitės gerai išvėdinti patalpą prieš einant miegoti. Miegokite tamsoje. Bet koks šviesos spindesys gali sutrukdyti geram miegui ir sumažinti melatonino gamybą, kuris padeda lengviau užmigti.

Geriausias laikas eiti miegoti yra 22-23 val. Miego trukmė apie aštuonias valandas. Savo miegamajame nedirbkite su kompiuteriu lovoje. Nes Jūsų pasąmonėje gali susiformuoti nuostata, kad lova skirta darbui, o ne miegui. Taip gali atsirasti papildomas trikdis, kuris pablogins miego kokybę. Miegamasis turi asociojuotis su poilsio oaze, o ne darbo kabinetu.

Prieš einant miegoti, atlikite savo vakarinius ritualus, kurie padės išvalyti, harmonizuoti ir atstatyti Jūsų dvasinę ir fizines būsenas. Sujunkite rankas maldoje ir padėkokite už praėjusią dieną, už gyvenimo pamokas ir dovanas. Iš ryto atsibuskite su šypsena veide, sveikindami naują dieną !

Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk pirmas mūsų naujausius straipsnius fizinio ir dvasinio tobulėjimo temomis !

Meditacija "Atsipalaidavimas"

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page